DORTÍK S JAHODAMA A ŽELATINOU VÝBORNÝ A RYCHLÝ

Potřebné ingredience
Na korpus - 4 vejce,9 lžic krystalového cukru,9 lžic oleje,9 lžic polohrubé mouky,na špičku nože prášku do pečiva.
Náplň - 0,4 l mléka,1 vanilkový puding,2 lžíce krystalového cukru,150 g másla.
Želatina - 1 dcl ovocné štávy,1/2 sáčku jahodového pudinku v prášku ( domácí želatina).
Marmeláda,ovoce.
Postup přípravy
Náplň - z mléka a pudinkového prášku s cukrem uvaříme puding,po vychladnutí ho vyšleháme s máslem.Můžeme přidat trochu rumu.
Želatina - dáme vařit štávu např.z jahod ( pokud nemáte,dejte 1dcl sirupu,1/2 dcl vody ) až bude vřít,vmíchejte jahodový pudink rozmíchaný v trošce vody.NESLADIT.
Vychladlý korpus namažeme marmeládou,cukrářským sáčkem nastříkáme krém,naskládáme jahody a nakonec zalejeme želatinou.
DOPORUČUJI,DORTÍK JE VÝBORNÝ,VLÁČNÝ.A VŠE JE DOMÁCÍ VÝROBA.
!!!!!!!!!!!!!!!!POKUD CHCETE OPRAVDU RYCHLOU PŘÍPRAVU,KORPUS NAMAŽTE POUZE MARMELÁDOU,NASKLÁDEJTE JAHODY A ZALEJTE ŽELATINOU,JE TO RYCHLÉ A TAKÉ VÝBORNÉ !!!!!!!!!!!!

přichystané suroviny na korpus

vyšlehané vejce s cukrem

přidáme mouku,olej ,prdopeč

těsto připravené k pečení

upečený korpus

vyšlehané máslo

jahůdky,uvařený puding

hotový krém

korpus potřený marmeládou

nazdobený krémem

naskládané jahůdky

xxx

hotová želatina

politý dortík želatinou

DOBROU CHUŤ

již nakrojený....

tak,ještě kávičku a můžeme dlabat .....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




































































